Tuesday, March 13, 2012

hisashiburi~it's been a while =)

hampir sebulan since last update?
ehmm..hampir lah.sebenarnya dah berjanji dengan diri sendiri to updates at least sekali sebulan. or kalau rajin n ade mood, nak updates more..

it's like saying...I'm alive..dun get worry;) mitaina...

dari post yg sebelum nie,i was saying about the presentation.
alhamdulillah, semua nye berjalan lancar n berakhir tanpa anything yang menyusahkan,merisaukan n so on..hahaha.
yang risau sgt b4 was me jer...
penyakit risau tak menentu ni mmg takde ubat nya.
dari dulu...
dah lali dah tapi still risau.
risau tapi at last semuanya berjalan lancar.
Dia Maha Kaya,Maha Pemurah..
Alhamdullai urut dada =)

lepas dari presenation,
so cuti2...dah masuk bulan March.
ok,utk information,kat Nihon nie...
school,calender,office begin from April.
so bila masuk March..busy like bee(atau mungkin lagi busy dari bee kot) laa nihon-jin tachi nie...
nak siapkan annual report, nak buat planning tahun seterusnya, lengkapkan patent2 yang tertangguh, siapkan lah segala keje tertangguh...hehehe.
nak tau.....nihon-jin pon buat keje last minutes ;)

normally derang rajin gak,tp ade jer yg keje last minutes;)
time nie laa yang sokmo muka manis2 pon jadik masam,
kelat tak reti senyum,penuh wrinkles kat dahi n everywhere;)
hehehehe... nak gelaks jerr...
so kite yang org bwahan ni kene tempias2 keje last minutes nie laa..
mcm lipas kudung seminggu dua nie.
kejap ke sana, kejap ke sini..mcm magic laks;)
まあ、今は頑張りどき(masa utk hard works)..
bila leh goyang kaki,kite goyang laa byk2 nnt...

n for reminder,
3.11~dah setahun dari disaster tue.
MasyaAllah..hanya Allah yang tahu,takut nya.
cukuplah pengalaman tue,sekali je seumur hidup ini.Amin.

3.11 tahun ni kena hari ahad.
no plans..and normally bila takde plans on Sundays mmg akan memerap di bilik,
tambah sejuk2 nie kan..
all tvs tunjuk about last years disasters..
nak tutup tak nak tgk,tapi bila tutup tv,terasa mcm lari dari kenyatan,so on semula..
tapi bila tgk,mmg meleleh air mata..wpon tak kenal pon mangsa2 tu walau sorang pon...sedeh sgt2.
apa hukum nya mendoakan org2 kafir nie erk? makbul ke? sampai ke doa tue?

tak sure...
tapi tanpa sedar, dalam hati sgt2 sedeh...sgt2 pilu tgk kesusahan makcik2 tua,nenek2, anak2 kecik.. tapi nihon-jin mmg 'hebat'..semangat kemasyarakatan tolong menolong..
respect sgt2 (なぜ日本が、日本人が好きな一つの理由).ganbare nihon =)

n for information,
last weekends big day of my classmate zaman methodist,Iqbal=)
congrates Iqbal n wife..
and tak lupa for clasmate zaman ppktj,Jamar=)
congrates Jamar n wife..
~both couples nikah on 9March i guess..kalau silap,sorry...
moga kekal ke akhirat.InsyaAllah..

n,today 12/3/12~ cantik je number=)
arinie takde org kahwin ker? hehehe...

saye nak number mcmner laa nanti erk?;)
well,tak penting i guess...=) =)

esok pon kije...
dah pukul 1:03 pagi...
listening to M2M..pretty boy..懐かしすぎるでしょっ!
10?12years back kot...good old days kan...rindu..sgt2 rindu..
kalaulah boleh putar balik masa..

1 comment:

J.M.R said...

tenkiu zaf..:-)